GOL verbetert de bereikbaarheid en verkeersveiligheid

06-06-2018 0 reacties

Mensen die wonen in straten bij de op- en afrit van de snelweg A59 in Vlijmen, Drunen en Waalwijk hebben al jaren last van het vele verkeer. Maar dat gaat veranderen.

De Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat verbetert de bereikbaarheid van het gebied en zorgt dat er minder verkeer door smalle woonstraten gaat. Daarmee is er minder geluidbelasting op ruim 300 huizen. Verder wordt door de gebiedsontwikkeling de bereikbaarheid van nieuwe woonwijken en industriegebieden zeker gesteld. Denk aan Grassen, Geerpark en Haven 8.

GOL verbetert ook de verkeersveiligheid op en rond de A59 door het verminderen van het aantal op- en afritten. De resterende op- en afritten worden daarbij veiliger gemaakt. Zo wordt de doorstroming op de A59 verbeterd. Tot slot investeert GOL stapsgewijs in het gebruik van nieuwe technologie om de bereikbaarheid en verkeersveilig blijvend te verbeteren.

Bekijk onderstaande video waarin Mart van der Poel (wethouder gemeente Heusden) en Jeroen Bol (vertegenwoordiger van de ondernemersvereniging) u meer vertellen over de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid.

Klik hier om in de visualisatie de nieuwe situatie in Vlijmen, Drunen en Waalwijk te bekijken.

0  reacties