GOL herstelt historische waarden

13-06-2018 0 reacties

De Baardwijkse Overlaat tussen Drunen en Waalwijk is voor de mensen in de omgeving een belangrijk wandel- en fietsgebied. De bewoners willen graag dat dit zo blijft bij de realisatie van de plannen in dit gebied en daar is rekening mee gehouden.

Door de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat wordt de historie van het gebied weer zichtbaar gemaakt. In de Baardwijkse Overlaat bewaren we de oude spoorbrug. In Oost maken we de historische linie van de Boerenschans zichtbaar en verder komen er in deze gebieden wandelroutes.

In december 2016 is besloten de gebiedsontwikkeling in één keer te realiseren. Belangrijk daarin is de aanleg van een snelfietsroute tussen Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Een directe, brede fietsverbinding met weinig hindernissen zodat de fiets een goed alternatief voor de auto is. Verder verbetert de gebiedsontwikkeling ook de fietsverbinding tussen Haarsteeg en Nieuwkuijk.

Bekijk onderstaande video waarin Bart Beaard u een impressie geeft van de maatregelen die worden genomen in de Baardwijkse Overlaat.

Bekijk hier de visualisatie voor de nieuwe situatie in de Baardwijkse Overlaat. 

0  reacties